112Gelderland

Man verlaat plaats ongeval

Zaltbommel - Maandagochtend 14 januari rond 02.25 uur kregen politiemensen melding van een verkeersongeval op de Prinses Julianastraat in Zaltbommel. Ter plaatse troffen ze een witte bestelauto die op zijn kop lag.

In de bestelauto was echter niemand aanwezig. Een getuige meldde dat de bestuurder was weggerend na de aanrijding.

De politiemensen gingen vervolgens op zoek naar de weggelopen bestuurder. Nabij het station van Zaltbommel zagen de agenten een man lopen die zij aanspraken en vroegen of hij bij het ongeval betrokken was. Dit ontkende de man, maar omdat de agenten glasscherven aan zijn jas zagen werd zijnidentiteit gecontroleerd.Hieruit bleek dat de man de kentekenhouder was van de bestelbus die over de kop was geslagen.

De man is vervolgens aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Het gaat om een 40-jarige man uit Zaltbommel. Omdat bij hem een alcohollucht werd geroken, moest de man op het bureau meewerken aan een ademanalyse. Het bleek dat de man een alcoholpromillage van 1,47 had (640 ug/l), bijna drie keer het maximaal toegestane.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 40-jarige.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten