112Gelderland

Ede - Zwartrijder aangehouden na geweld tegen spoorpersoneel

In Ede heeft de politie donderdagmiddag een 35-jarige man uit die stad aangehouden na geweld tegen spoorpersoneel. De man ging door het lint nadat hij betrapt was op zwartrijden in de trein.

Controleurs van het vervoersbedrijf troffen de Edenaar in de trein tussen Lunteren en Ede. De man bleek niet te hebben ingecheckt. Daarop werd hem voorgesteld alsnog een vervoersbewijs te kopen of een bekeuring te krijgen. De Edenaar koos geen van beiden en probeerde de trein uit te komen die op dat moment station Ede binnenreed.Vervolgensprobeerden de controleurs de man aan te houden. Dat leidde tot een schermutseling waarbij de tegenstribbelende man met hulp van een medereiziger kon worden overmeesterd. Hij is aan de politie overgedragen.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten