112Gelderland

Apeldoorn - Politie onderzoekt poging straatroof

Vrijdagavond 3 april hebben twee nog onbekende jonge mannen op een scooter geprobeerd een fietser te beroven op de Spreeuwenweg in Apeldoorn. De fietser verzette zich en de daders gingen er zonder buit vandoor.

De poging beroving vond rond 20.20 uur plaats. Een 17-jarige jongen uit Apeldoorn fietste over de Spreeuwenweg toen de twee onbekende jongeren op een oude, zwarte scooter naast hem kwamen rijden. De fietser werd omver geduwd en kwam ten val. De jongere die als bijrijder achterop de scooter staat stapte op de fietser af en eiste dat hij zijn spullen overhandigde, maar de 17-jarige gaf hier geen gehoor aan en gaf zijn belager juist een duw. Hierop zijn de jongeren op de scooter er vandoor gegaan. De 17-jarige is naar huis gefietst en heeft de politie gewaarschuwd. Eenmaal thuis bleek wel dat zijn laptop schade had opgelopen door de val.

De politie is benieuwd of iemand iets gezien heeft van deze poging tot beroving. De bestuurder van de scooter was slank en had een helm met spiegelend vizier. De bijrijder was wat steviger en is ongeveer 1.88m lang. Hij had zijn gezicht bedekt en droeg een muts.

Heeft u iets van het voorval gezien, of mogelijk de daders zien rijden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten