112Gelderland

Oost Nederland - Politie Let op! Nepagenten actief!

De politie waarschuwt voor twee nepagenten die de afgelopen week actief zijn geweest in Oost Nederland. Twee mannen, in burger gekleed, geven zich uit als rechercheurs en zijn al gezien in onder meer s Heerenberg, Wageningen en Zevenaar. Op twee plaatsen zagen ze kans er met waardevolle spullen vandoor te gaan.

De afgelopen week zijn er meldingen gedaan bij de politie van twee mannen die zich als rechercheur voordoen. Ze hangen een verhaal op over een lopend onderzoek waarin verdachten zijn aangehouden en vragen vervolgens naar kluizen of waardevolle goederen zoals sieraden. De mannen zien er verzorgd uit en laten ook een soort legitimatiebewijs zien waarop politie staat. Daardoor weten ze vaak vertrouwen te wekken, vooral bij ouderen.

De meldingen tot dusver zijn gedaan in Wageningen, s Heerenberg en Zevenaar, maar de politie sluit niet uit dat ze vaker hebben toegeslagen of zullen toeslaan. De politie vraagt doorgaans nooit naar waardevolle goederen of bergplaatsen van kluizen.

Trap er dus niet in. Zijn er twijfels Doe de deur dicht en verifieer bij de politie of het klopt waarvoor men komt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten