112Gelderland

Velp - Arnhemmer werkt zich in de nesten

Rijden zonder licht, het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs. Die feiten droegen eraan bij dat de politie afgelopen weekend uitkwam bij het bezit van materialen voor de hennepteelt. En dat is strafbaar sinds 1 maart. Een 43-jarige Arnhemmer zit nu vast.

Vrijdagavond 27 februari zagen surveillerende agenten de Arnhemmer in een auto rijden over de President Kennedylaan in Velp. Het viel daarbij op dat de man slechts stadsverlichting voerde, reden om hem aan de kant te zetten. De man gedroeg zich opvallend nerveus en bleek geen identiteitsbewijs of rijbewijs te kunnen tonen. De naam die hij opgaf kwam niet voor in de ter beschikking staande registers. De man vertelde de benodigde documenten thuis te hebben liggen, waarop de agenten aanboden met hem mee te gaan.

Bij de man thuis zagen agenten attributen liggen die worden gebruikt bij de hennepteelt zoals een grinder, gripzakjes en een gebruikershoeveelheid wiet. Bij nader onderzoek vonden de agenten een blok hash in de auto van de Arnhemmer. Inmiddels werd ook meer duidelijk over zijn juiste identiteit en het feit dat hij geen rijbewijs had. De man werd vervolgens aangehouden en vastgezet voor verder onderzoek. Daarbij werden meer sporen gevonden die duidden op betrokkenheid bij de hennepteelt. In een loods in Brummen, waar de Arnhemmer de sleutel van had, werden zondag diverse benodigdheden aangetroffen voor het opzetten van hennepkwekerijen zoals filters, lampen, ventilatoren en andere growshopartikelen. Die zijn in beslag genomen.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten