112Gelderland

Geldermalsen - Na getuigemelding twee autoinbrekers aangehouden

Vrijdagnacht rond 04.45 uur meldde een alerte getuige dat op de Dijkmanszoet een ruit van een auto was ingeslagen en twee personen waren weggerend. Surveillerende agenten die poolshoogte namen troffen in de omgeving Coreanna en Bellefleur in totaal een tiental voertuigen aan waarvan ruiten waren ingeslagen en/of portieren openstonden. Samen met andere politie-eenheden gingen zij meteen op zoek naar de mogelijke verdachten. Op de Coreanna werden de twee met bebloede handen en een tas vol spullen bij een auto aangetroffen en aangehouden.

De verdachten zijn twee mannen uit Geldermalsen van 17 en 18 jaar. Tijdens de veiligheidsfouilleringen kwamen onder meer een nepvuurwapen, een zaklamp en lifehammer tevoorschijn. Alle aangetroffen spullen, waaronder ook papieren, zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Forensische opsporing doet sporenonderzoek. De verdachten zitten voor verhoor ingesloten.

Van alle vernielde auto's zijn de kentekens opgenomen. De aangiftes lopen via de politie in Geldermalsen. Gedupeerden kunnen contact opnemen met het Servicecentrum via telefoon 0900-8844 die gegevens zal noteren, waarna agenten van het lokale teamde aangiftesopnemen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten