112Gelderland

Hengelo - Vier autokraken en n poging

De politie is 3 december een onderzoek gestart naar vier autokraken en een poging autokraak in Hengelo. Een groot deel van de buit is aangetroffen.

Woensdagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur is ingebroken in vier autos. Twee autos stonden geparkeerd aan de B.P.Hofstedestraat. Uit deze autos zijn koffers en een tas ontvreemd. Deze goederen zijn diezelfde avond met inhoud weer aangetroffen in een sloot aan de Deldenerstraat. De drie andere autos stonden geparkeerd aan de Bornsestraat. Uit twee autos zijn een aktetas en schaatsen ontvreemd. De schaatsen zijn elders aan de Bornsestraat weer aangetroffen. De aktetas is nog niet teruggevonden. Bij de derde auto is het bij een poging gebleven. De goederen zijn inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaren.

Niets erin, niets eruit! De politie doet onder de noemer Niets erin, niets eruit! met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in autos achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. ,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten