112Gelderland

Meisje (17) met slok op achter stuur

Apeldoorn - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 19 december een 17jarig meisje uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed. Ook had zij geen rijbewijs. De 41-jarige bijrijder uit Harderwijk is aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Agenten zagen een auto kort na middernacht midden op de Deventerstraat stilstaan. Toen ze dichterbij kwamen, ging de bestuurster er met hoge snelheid vandoor. Hierbij verloor ze de macht over het stuur en ze kwam tot stilstand tegen paaltjes aan de zijkant van de weg.

Een blaastest op straat lukte niet, dus de agenten namen het meisje mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies ze 750 ug/l. Dat is ruim acht keer de maximaal toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders. Het meisje had geen rijbewijs.

Toen agenten een blaastest afnamen van de bestuurster liep de bijrijder naar een nabij gelegen winkel. Hij begon tegen de gevel te plassen. Ondanks waarschuwingen van de agenten ging hij daarmee door. Toen de agenten hem wilden bekeuren, weigerde dan man zich te legitimeren. Hij is ook aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Tegen het meisje en de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten