112Gelderland

Nijmegen - Politie start onderzoek naar schietincident

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een schietincident dat in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats vond op de IJpenbroekweg. In verband daarmee zijn drie mannen en een vrouw aangehouden.

Rond 23.45 uur vrijdagavond kwam een melding binnen dat geschoten zou zijn op de IJpenbroekweg. Na het schieten zouden autos met hoge snelheid zijn weggereden. Agenten die naar de plaats van het misdrijf onderweg waren, troffen op de kruising van de IJpenbroekweg met de Neerbosscheweg een auto aan die tegen een betonnen wegafzetting was gereden. Alles wees er op dat deze auto bij het incident betrokken was en dat het slachtoffer in deze auto had gezeten. Vrijwel tegelijkertijd werd gemeld dat bij het ziekenhuis iemand met een schotwond was binnen gebracht. Het gaat om een 33-jarige Nijmegenaar.

Omdat getuigen een omschrijving gaven van een tweede auto die hierbij betrokken was, werd in de omgeving naar deze auto uitgekeken. Korte tijd later werd die auto staande gehouden op het Jonkerboschplein. In de auto zaten drie mannen, Nijmegenaren van 26, 27 en 30 jaar oud. Zij zijn aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Ook een 24-jarige Nijmeegse is aangehouden. Wat haar betrokkenheid is, is op dit moment onduidelijk.

Direct na het incident heeft Forensische Opsporing een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een speurhond. In verband met dit onderzoek is een deel van de IJpenbroekweg afgesloten geweest. De recherche is begonnen met het horen van de aangehouden verdachten. Wanneer dat mogelijk is zal ook het slachtoffer worden gehoord. Over de achtergrond van het incident is op dit moment nog niets bekend.

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten