112Gelderland

Ossenzijl - Jaarlang snelheidscontroles op de Hoofdstraat

De gemeente Steenwijkerland, de politie (het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid) en het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) starten 6 oktober 2014 met de aanpak van snelheidsovertredingen op de Hoofdstraat.

Onveiligheidsgevoel

Aanwonenden klagen veelvuldig bij de gemeente en de politie over autobestuurders die - vooral tijdens de ochtend- en avondspits - op deze weg te hard rijden, Naar aanleiding van deze klachten en het gevoel van onveiligheid dat is ontstaan door dit rijgedrag, wordt er vanaf 6 oktober 2014 tot en met 6 oktober 2015 intensief door de politie gecontroleerd op snelheid. De verkeerscontroles die door het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid worden uitgevoerd, moeten het gevoel van verkeersveiligheid verhogen.

Erftoegangsweg

De Hoofdstraat is als een 30 km.-weg. Dit betekent dat deze weg een erftoegangsweg is, uitsluitend bedoeld voor lokaal verkeer. Er wordt gecontroleerd op de overschrijding van de maximum toegestane snelheid van 30 km/u. In de eerste week komen snelheidsovertreders nog weg met een waarschuwing en worden zij van de nodige informatie voorzien. Vanaf 13 oktober worden overtreders bekeurd.

Tijdens de eerste zes weken wordt dagelijks op snelheid gecontroleerd en worden zoveel mogelijk overtreders staande gehouden, bekeurd en geconfronteerd met hun rijgedrag. Na zes weken presenteert de politie haar handhavinginzet en de resultaten. Tussentijds worden snelheidsmetingen uitgevoerd. Mede op basis van de uitkomsten van deze metingen bepaalt de politie, in overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie, de intensiteit van het toezicht op deze locatie gedurende de rest van het jaar.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten