112Gelderland

Harderwijk, Putten, Ermelo - Snelkraken in Opsporing Verzocht

Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 30 september aandacht aan een viertal snelkraken bij Albert Heijn-filialen op de Veluwe. Tips zijn welkom.

De eerste snelkraak vindt in de nacht van woensdag op donderdag 31 juli in Harderwijk aan de Selhorstweg plaats. In Putten is de winkel van Albert Heijn aan de Voorthuizerstraat kort achter elkaar twee keer de dupe. In de nacht van donderdag op vrijdag 1 augustus en de nacht erop van zaterdag op zondag 3 augustus slaan de dieven toe. De vierde snelkraak vindt in de nacht van maandag op dinsdag 5 augustus bij de winkel aan de Branderskamp in Ermelo plaats.

De gealarmeerde politie stelt in alle gevallen met meerdere politie-eenheden een onderzoek in. Bij de snelkraak van 5 augustus wordt een 28-jarige Hagenaar aangehouden. Ook worden de vluchtauto en de buit veilig gesteld.

Alle snelkraken vinden tussen 04.30 en 06.00 uur plaats en in alle gevallen wordt een ruit van de winkel vernield. De daders rennen naar binnen om snel zoveel mogelijk sigaretten buit te maken. De daders vluchten binnen enkele minuten in hun gereedstaande auto en gaan er met hoge snelheid vandoor.

Tijdens het politieonderzoek blijkt de werkwijze van de verdachten erg overeen te komen. Het vermoeden is dan ook, dat alle snelkraken door dezelfde daders zijn gepleegd. De politie heeft beelden van de beveiligingscameras veilig gesteld en toont deze in Opsporing Verzocht.

De uitzending wordt op dinsdag 30 september om 20.30 uur via NPO 1 uitgezonden. De herhaling is op woensdag 1 oktober om 11.40 uur via NPO 2.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten