112Gelderland

Renkum-Wageningen - Wegpiraten aangehouden

De politie heeft dinsdagavond 23 september in Wageningen een 32-jarige man uit Doorweth en een 31-jarige man uit Beek (Limburg) aangehouden. De mannen hadden met hoge snelheid met hun auto door Renkum gereden waarbij onder meer een lantaarnpaal beschadigd raakte en het overige verkeer in gevaar werd gebracht.

Bij de politie kwamen rond 18.00 uur meerdere meldingen binnen van twee automobilisten die met hoge snelheid door Renkum zouden rijden. Een van de autos was hierbij op de Nieuwe Keijenbergseweg tegen een lantaarnpaal gebotst. De auto zou hierbij zwaar beschadigd zijn geraakt en met behulp van de tweede auto al zijn weggesleept.

De gealarmeerde agenten troffen op de Waterweg de achtergelaten, beschadigde auto aan. Het achterwiel van de auto bleek te zijn afgebroken. De automobilisten waren er echter in de tweede auto al vandoor.

Na verder onderzoek en aan de hand van meerdere getuigenverklaringen werd enige tijd later in Wageningen de betrokken auto staande gehouden. Beide automobilisten werden in de auto aangetroffen en aangehouden voor doorrijden na een ongeval en gevaarlijk rijgedrag.

De 32-jarige man uit Doorwerth, die met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden, bleek daarnaast niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij de 31-jarige automobilist werd harddrugs, vermoedelijk cocane, aangetroffen.Van hem is eveneens een bloedproef afgenomen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten