112Gelderland

Velp - Tips over brandstichting woning nog steeds welkom

Het rechercheteam dat de brandstichting in een woning aan de Willemstraat in Velp onderzoekt, is nog dringend op zoek naar tips. Bij de brand raakten twee mensen zwaargewond. Sinds de brandstichting is er onder meer al een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld en heeft de politie met enkele getuigen gesproken, maar nog steeds zijn er heel veel vragen over wat er die nacht gebeurd is. De politie roept iedereen die mogelijk meer weet met klem op contact op te nemen.

De brandstichting vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag 4 september. Bij de brand raakten twee mensen ernstig gewond. De slachtoffers zijn een 27-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden woonachtig in Velp en afkomstig uit Slowakije. Zij worden behandeld in het brandwondencentrum in Beverwijk. Hun toestand is nog steeds zeer zorgelijk. De brand werd die woensdagnacht rond 02.15 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Waarschijnlijk is er iets brandbaars door de ruit van de woning gegooid. Ook is gemeld dat er kort na het uitbreken van de brand twee personen op een scooter zijn weggereden.

Het rechercheteam startte direct met een uitgebreid onderzoek, inclusief technisch onderzoek in de woning, een buurtonderzoek en met het horen van getuigen. De politie heeft al met de nodige buurtbewoners gesproken, maar trof sommige omwonendenmeerdere keren niet thuis. De politie roept iedereen die in de omgeving van de Willemsstraat woont en nog niet met de politie gesproken heeft op om alsnog contact op te nemen met het rechercheteam via het telefoonnummer 0900-8844 of het e-mailadres an het rechercheteam.Ook als mensen zelf denken geen informatie te hebben voor het team, wil de politie hen toch graag spreken. Soms kunnen op het oog irrelevante dingen toch van belang zijn voor het onderzoek.

Verder is de politie erg benieuwd of mensen die in die nacht op straat hebben gestaan in verband met de brand,fotos of videobeelden van de brand en/of buurt hebben gemaakt. Als dat zo is, ontvangt de politie deze graag. Getuigen kunnen daarvoor ook bovengenoemd e-mailadres gebruiken.

Denkt u informatie te hebben voor het team, hoe onbelangrijk het ook mag lijken, aarzel dan niet en neem contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook contact opnemen met het Team Nationale Criminele Inlichtingen op telefoonnummer 079-3458999 (vanuit het buitenland: 0031-). Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten