112Gelderland

Velddriel - Zeer grote brand in bedrijfspand; bluswerk gaat nog hele nacht duren

Donderdagmiddag rond 14.40 uur werd brand gemeld in een bedrijfspand voor houtverwerking op een industrieterrein aan De Tweede Geerden. De hulpverleningsdiensten rukten meteen uit, de brandweer met groot materieel. De rookontwikkeling was enorm, wat ertoe leidde dat Rijkswaterstaat het verkeer op de naastgelegen A2 met aangepaste snelheid liet rijden. En persoon is na het inademen van rook overgebracht naar een ziekenhuis.

De brand is binnen ontstaan in een ruimte waar machines stonden. Daarna sloeg de brand over naar een grote houtopslag buiten, voornamelijk pallets en onbehandeld hout. De rook trok richting Hedel en Ammerzoden. Naast de nodige verkeersmaatregelen op de A2 werd bewoners, onder meer via twitter, geadviseerd om als men last had van de rook ramen en deuren dicht te houden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

In de loop van de middag meldde zich een persoon bij de ambulancedienst die rook had ingeademd. De man is ter plekke nagekeken en vervolgens ter controle naar een ziekenhuis overgebracht.

De brand binnen is al enige tijd onder controle en buiten wordt met behulp van een kraan zoveel mogelijk hout dat niet door vuur is aangetast weggeschept. De resterende houtopslag zal de brandweer gecontroleerd laten uitbranden. Dit en ook het nablussen zal zeker nog de hele nacht gaan duren.

Voor de brandbestrijding zette de brandweer veel blusvoertuigen in. Naast brandweer uit Maasdriel waren brandweerlieden uit de wijde omgeving actief: uit Zaltbommel, Geldermalsen, Neerijnen, Beesd, Tiel, Culemborg, Buren, Beneden-Leeuwen en Nijmegen. De inzet is gedurende de avond teruggebracht van een compagnie naar een peloton.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet voor een goede werkplek voor de hulpverlening en om toegestroomd publiek op veilige afstand te houden. De Tweede Geerden is geheel afgesloten voor verkeer. Dit zal ook zeker tot morgenvroeg het geval zijn. De situatie voor het verkeer op de A2 wordt gedurende de nacht gemonitord en afgestemd met Rijkswaterstaat.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten