112Gelderland

Twee aanhoudingen na vechtpartij

Culemborg - Twee mannen zijn dinsdagochtend na een vechtpartij aangehouden. De ene verdachte zei dat hij beroofd was, de andere verdachte verklaarde dat hij bedreigd was.

Rond 06.00 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Ridderstraat. Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige man uit Geldermalsen die verklaarde dat hij zojuist beroofd was van zijn mobiele telefoon. Ook zei hij dat hij een mes had om zichzelf te verdedigen. Dit mes trof de politie ook bij de Geldermalsenaar aan.

De 26-jarige verklaarde verder dat hij even daarvoor, nadat hij geslagen was,door twee mannen beroofd was van zijn telefoon. Terwijl de agenten met de 26-jarige spraken, kwam de verdachte aanlopen, een 23-jarige man uit Culemborg. Hoewel agenten gewoon met hem in gesprek gingen, rende hij er op een gegeven moment toch vandoor. Hij werd even later in een gracht gevonden en alsnog aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

Uit getuigeverklaringen bleek dat alle betrokkenen onder invloed van alcohol waren en dat er een vechtpartij aan de mogelijke beroving was voorafgegaan. Een geparkeerde auto was daarbij ook beschadigd geraakt. Na het horen van de getuigeverklaringen besloten de agenten de 26-jarige aan te houden ter zake bedreiging met een mes. De telefoon van de 26-jarige werd overigens op straat teruggevonden.

De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen en of er sprake is van een beroving of een vechtpartij.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten