112Gelderland

Bemmel - Aanhoudingen op ponymarkt

De politie heeft maandagmiddag drie Belgen in de leeftijd van 24, 48 en 50 jaar aangehouden die verdacht worden van de diefstal met geweld. De diefstal vond plaats in de tent vlakbij de ponymarkt. Het slachtoffer was een 30-jarige man eveneens uit Belgie. Bij de diefstal zou ook zijn geslagen. De drie zijn later die dag na verhoor heengezonden.

Die middag is een 73-jarige man uit Dreumel slachtoffer geworden van een beroving op de Deellaan in Bemmel. Het slachtoffer is samen met een vrouwelijke getuige nog achter de dief aangerend, maar deze kon niet meer worden achterhaald. Het slachtoffer mist een aanzienlijk geldbedrag.

Signalement van verdachte:

Blank maar wel zongebruind

Tussen de 30 en 35 jaar

Ongeveer 2.00 mtr.

Blauwe pet

Blauwe spijkerbroek, donker T-shirt

Hoge bruine schoenen (beschadigd)

Donker haar

Duits accent

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Een 45-jarige Belg werd betrapt toen hij tijdens een alcoholcontrole moest blazen. Hij blies op straat een A, een indicatie dat hij teveel zou hebben gedronken. Op het bureau werd dit bevestigd door de blaastest op het ademanalyseapparaat. Daar blies hij 245 ug/l. Omdat de man buiten Nederland woont, moest hij meteen 367 euro afrekenen.

Een 37-jarige Belg werd op de Ponylaan ook betrapt voor het rijden onder invloed. Hij blies eveneens een A en werd aangehouden om op het bureau op het ademanalyseapparaat te blazen. Daar blies hij 250 ug/l. Bij de controle bij de Belgische autoriteiten bleek dat zijn rijbewijs in Belgi al was ingevorderd. Hier werd afzonderlijk proces-verbaal voor opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten