112Gelderland

Apeldoorn - Rechercheteam houdt verdachten aan voor snelkraken

Een speciaal rechercheteam van de politie in Oost-Nederland heeft op woensdag 6 augustus vier mannen aangehouden voor snelkraken in bedrijven in voornamelijk het oosten van Gelderland. De mannen zijn afkomstig uit Veenendaal en Rhenen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De mannen, die in de leeftijd tussen de 18 en 41 jaar zijn, worden ervan verdacht, dat zij in de nachtelijke uren snelkraken bij vooral benzinestations en supermarkten pleegden. Ze gingen er vandoor in gestolen snelle autos met valse kentekenplaten.

Ze maakten in 2013 en 2014 voor meerdere tienduizenden euros aan rookwaren buit en richtten daarbij voor vele duizenden euros schade aan. De diefstallen vondenonder meerplaats in Genderingen, Ochten, Hummelo, Huissen, Angeren, Wehl, Echteld en Groenlo, maar ook elders in het land.

Bij de aanhoudingen en doorzoekingen die in negen woningen plaatsvonden, werd samengewerkt met de politie in Veenendaal.

Er werden de nodige spullen in beslag genomen waarvan onderzocht wordt of deze van diefstal afkomstig zijn. Het team trof er ook een auto met valse kentekenplaten aan. Onderzocht wordt of de auto van diefstal afkomstig is. Naar de mannen loopt al geruime tijd een onderzoek. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten