112Gelderland

Oosterbeek, Doorwerth - Babbeltrucs in Oosterbeek en Doorwerth

Dinsdag 29 juli meldde een bewoner van de Borsselenweg in Oosterbeek dat twee mannen rond 09.30 uur s morgens aanbelden om een vermeend gaslek en waterlek te repareren. Zij vertrouwde dit niet en heeft de mannen niet in haar huis gelaten, maar de politie gewaarschuwd. De vrouw zag op haar oprit een blauwe bestelbus staan.

Dezelfde dag, rond 14.30 uur, belde er een man aan bij een bewoner van de Hertenstraat in Doorwerth. De man vroeg haar of er problemen waren met de waterleiding en had haar kort voor zijn komst gebeld met een mobiele telefoon. Ook deze vrouw vertrouwde het niet en belde de politie.

Rond 18 uur s avonds werd in een woning aan de Van Borsselenweg in Oosterbeek een pinpas uit een portemonnee ontvreemd. Twee mannen kwamen de woning binnen door een openstaande voordeur. Een van hen hield de bewoner aan de praat, terwijl de ander naar binnen ging. Later ontdekte de bewoner dat zijn pinpas verdwenen was.

De politie onderzoekt of deze zaken verband met elkaar houden en waarschuwt voor babbeltrucs.

Wanneer zich een klusser bij u meldt zonder dat u een afspraak heeft gemaakt, wees dan alert. Onbekenden kunnen aanbellen en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen bedienen ze zich van geweld. Dieven doen zich soms voor als bankmedewerker, thuiszorgmedewerker, meteropnemer of reparateur. Gecertificeerde medewerkers dienen zich echter altijd te kunnen legitimeren. Laat nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Dieven komen in alle soorten en maten voor en dragen vaak keurige pakken. Ook kinderen of moeders met kinderen kunt u niet per definitie vertrouwen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur. Het is handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld). Komen onbekenden aan de deur met de vraag of ze het alarmnummer mogen bellen Laat ze dan niet binnen en bel zelf 112. Laat vreemden geen gebruikmaken van uw toilet, maar verwijs ze naar een openbaar toilet. Wissel geen geld aan de deur. Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met zn tween. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen. Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen, terwijl u bij de voordeur staat te praten.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten