112Gelderland

Twente, Achterhoek - Aanhouding in onderzoek naar insluipingen

Het woninginbrakenteam (WIT) dat onderzoek doet naar insluipingen in bejaardenhuizen heeft 30 juli een 31-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden. Zij wordt verdacht van tenminste zeven insluipingen in Twente. Tevens wordt onderzocht of zij ook verantwoordelijk is voor insluipingen in de Achterhoek.

In juni en juli zijn bewoners van bejaardencentra in Delden, Almelo en Rijssen het slachtoffer geworden van diefstal van vooral geld en sieraden. Naar aanleiding van deze diefstallen door insluiping is het WIT een onderzoek gestart naar de mogelijke daders. Uit dit ingestelde onderzoek is de 31-jarige als mogelijke verdachte naar voren gekomen. Zij is 30 juli rond 08.30 uur in haar woning in Amersfoort aangehouden. In haar woning vindt tevens een zoeking plaats. Tijdens het rechercheonderzoek is geconstateerd dat er soortgelijke insluipingen hebben plaatsgevonden in bejaardencentra in de Achterhoek. Ook van deze insluipingen is zij als verdachte aangemerkt.

Werkwijze en Oproep gedupeerden om zich te melden In veel gevallen hebben de insluipingen plaatsgevonden tijdens de momenten waarop de bewoners gezamenlijk zaten te eten. Veel bewoners verzuimen dan hun kamerdeur op slot te doen. Mede hierdoor vermoedt het WIT dat er meer gedupeerden zijn die, of nog niet geconstateerd hebben dat zij waardevolle spullen missen of nog geen melding bij de politie hebben gedaan. Het WIT verzoekt alle mogelijk gedupeerden zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844.

Getuigenoproep Beschikt u over informatie die kan bijdragen om een compleet beeld te krijgen van alle gedupeerden, neemt u dan contact op met het WIT via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten