112Gelderland

Nijmegen - Alerte getuigemelding leidt tot 3 aanhoudingen

Vrijdag eind van de middag werden surveillerende agenten door een buurtbewoonster aangesproken over een sterke henneplucht bij een woning aan de Bilderdijkstraat. Even later ging de politie op het betreffende adres langs en nam inderdaad een hennepgeur waar. Spullen rond de woning duidden ook op een mogelijke hennepkwekerij. Terwijl agenten de woning in de gaten hielden probeerden twee mannen via een achterdeur weg te komen. Dit mislukte. In het onderzoek zijn in totaal drie aanhoudingen verricht.

Via het dak van een schuur en een brandgang gingen twee mannen er vandoor richting een bedrijfsterrein in de buurt. Een aanwezige medewerker daar was ook alert en wees in welke hoek de achtervolgende agenten moesten zoeken.En verdachtewassnel gevonden, de tweedebleek zichte hebben verschanst in eennabij gelegen pand en werd daar opgepakt.Binnen in dewoning trof de politie een derde persoon. Daarnaast ontdektende agentenruim 300 hennepplanten, een hoeveelheid henneptoppen en diverse benodigdheden. Alle spullen zijn voor het onderzoek inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. Er wordt onderzoek gedaan of sprake is vanillegale stroomaftap.

De drieverdachten, van 20, 26 en 28 jaar en afkomstig uit Zetten, Nijmegen enGennep, zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.De 20-jarige pleegde bij zijn aanhouding verzet. De mannen zitteningesloten voor verhoor en zijn zaterdagin verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten