112Gelderland

Velddriel - Gewapende overval op woning

Maandagochtend omstreeks 06.00 uur werd een woning aan de Provincialeweg in Velddriel overvallen door drie onbekende mannen. De drie zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. De politie is direct gestart met het onderzoek.

De 23-jarige zoon des huizes, vertrok omstreeks 06.00 uur van huis. Buiten werd hij door de drie mannen opgewacht. Door het tumult werd de vrouw des huizes wakker en liep naar buiten. Beiden werden met geweld en onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp en een mes, weer terug de woning in geduwd. Door het lawaai was de vader ook wakker geworden en ging kijken. Toen hij de woonkamer inliep kwamen zijn vrouw en zoon met de drie overvallers ook binnen. Daar moesten zij op de grond gaan liggen. De overvallers vroegen om geld en waardevolle spullen.

Zij gingen er met een onbekende buit vandoor. De politie startte direct met het onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk dat de daders hun auto in de omgeving hadden geparkeerd hadden en van daaruit naar het huis zijn gelopen. Over de drie daders is het volgende bekend:

allen hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk en spraken goed Nederlands

twee verdachten waren ongeveer 1.75 lang en n verdachte was 1.85 lang

alle drie droegen een glimmend trainingspak en zwarte gympen met witte randen

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij het overvallenteam, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

// //

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten