112Gelderland

Apeldoorn - Drie mannen aangehouden voor woninginbraak

Zaterdagochtend 19 juli werden op de Jachtlaan drie mannen (22, 25 en 32 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor woninginbraak.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding van een buurtbewoner over een verdachte situatie. Hij had gezien hoe de mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan Het Bergje. Politiebikers gingen meteen ter plaatse en troffen twee van de drie mannen aan op de oprit van een woning. Zij hadden diverse inbraakwerktuigen bij zich. Na kort onderzoek bleek een achterraam van de woning geforceerd. Binnen leken kasten en lades doorzocht te zijn en misten diverse sierraden, waaronder een kostbaar horloge. Bij de verdachten werd echter geen buit aangetroffen. Naar de verdwenen goederen zal nader onderzoek worden verricht. Gezien de bevindingen werd ook de inzittende van de auto aangehouden voor medeplichtigheid aan woninginbraak. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten.

Verdachte situatie Bel altijd 112!

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden, zoals hier het geval was. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkmen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten