112Gelderland

Nijmegen - Vierde avond Vierdaagsefeesten

Ook tijdens de vierde avond (dinsdag 15 juli) van de Vierdaagsefeesten was het gezellig druk in de Nijmeegse binnenstad. De avond is in goede sfeer en zonder grote incidenten verlopen. In totaal hield de politie vijf verdachten aan. Helaas zijn er ook tijdens de Vierdaagse zakkenrollers actief. De politie waarschuwde dinsdagavond voor zakkenrollers via de Vierdaagse-app (4DF) en via twitter.

De vijf verdachten werden aangehouden voor belediging (1), diefstal (1), niet voldoen aan bevel of vordering (1), bedreiging (1) en openbare dronkenschap (1). In Elst is tijdens de eerste wandeldag een automobiliste bekeurd wegens het negeren van een stopteken door een verkeersregelaar. De vrouw doorkruiste daardoor de wandelstoet. Er raakte niemand gewond.

De politie waarschuwde dinsdagavond via twitter en via de 4-daagse app voor zakkenrollers. In tegenstelling tot eerdere informatie zijn bij de politie 19 gevallen bekend van zakkenrollerij. Sinds zaterdag deden 19 slachtoffers melding bij de politie van zakkenrollerij in het vierdaagsefeestgebied. Het gebeurde op verschillende drukbezochte plekken in het centrum. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: Wees alert en pas goed op uw spullen!

Ze leiden u af. Bijvoorbeeld door u een duw te geven of een vuurtje of de weg te vragen. Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Wordt u door een onbekende aangesproken Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag. Ze kunnen de buit na het stelen doorgeven aan handlangers. Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Het geld en de pasjes worden vaak zeer snel uit de portemonnees gehaald, waarna de portemonnee wordt weggegooid. Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in uw portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als uw sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten