112Gelderland

Nijmegen/Arnhem - Hoge opkomst politie-Iftar Nijmegen en Lunteren

Woensdagavond werd op het politiebureau in Nijmegen de jaarlijkse politie-Iftar gehouden. Een Iftar is de maaltijd die gedurende de ramadan door moslims wordt genuttigd direct na zonsondergang. De Iftar bleek een prachtig bindmiddel om diverse partijen bij elkaar te brengen en informatie te delen. Donderdagavond waren de collegas in Lunteren gastheer. Beide avonden bleken zeer succesvol en trokken zowel op woensdag als op donderdag meer dan honderd gasten.

De Expertgroep Diversiteit van de politie Oost-Nederland, is een groep politiemensen die zich o.a. bezig houdt met leefstijlen en culturen en als adviesorgaan kan worden geraadpleegd. Deze Expertgroep heeft in samenspraak met de politieleiding het initiatief genomen om deze Iftars te organiseren.

De samenleving wordt steeds kleurrijker en dat vraagt ook van de politie aanpassingen in hun vakmanschap. Het hebben van een goed netwerk is dan ook van essentieel belang. Bij vraagstukken die zich in de maatschappij voordoen zijn speciale kennis en vaardigheden nodig. Mede door het onderhouden van en het investeren in deze netwerken en daarmee gepaard gaande uitwisseling van kennis en informatie, wordt de politie in staat gesteld adequater op te treden daar waar dat nodig.

Naast diverse partners zoals vertegenwoordigers van o.a. de Islamitische en de Joodse gemeenschap, waren ook ondernemers en burgers bij deze bijzondere bijeenkomsten aanwezig. Mensen waren zeer enthousiast over het initiatief. De grootst gemene deler was dat iedereen betrokken is bij onze multiculturele samenleving en daaraan een positieve bijdrage wil leveren. Tijdens deze bijeenkomsten werd een gezamenlijke maaltijd genuttigd en kwamen diverse sprekers aan het woord.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten