112Gelderland

Hardenberg - Woninginbraak door gaatjesboorders eenvoudig te voorkomen

De gemeente en de politie in Hardenberg waarschuwt de bewoners van het Vechtdal voor woninginbrekers en in het bijzonder de zogenaamde gaatjesboorders.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat deze criminelen handig gebruik maken van het feit dat veel mensen sleutels in deuren en ramen laten zitten in de woning. Onder het gat van het slot met de sleutel wordt een gat geboord en via dit gat weet men de sleutel om te draaien in het slot en vervolgens staat de crimineel binnen een paar minuten in uw woning. Soms worden op deze manier meerdere woningen in een nacht open gebroken met alle gevolgen van dien. Deze manier van braak levert vaak grote schade aan de deur of raam op en u bent uw dierbare spullen kwijt. En natuurlijk veel geld en tijd kwijt aan verzekering, schadeherstel en aangifte.

Deze vorm van woninginbraak is eenvoudig te voorkomen door altijd de sleutels uit deuren en ramen te halen en deze goed op te bergen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten