112Gelderland

Apeldoorn - En verdachte aangehouden na ramkraak supermarkt

De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak op een AH-supermarkt aan de Talingweg in Apeldoorn op vrijdag 13 juni rond 05.05 uur.

De politie gaat er bij nader onderzoek vanuit dat erdrie of vier daders bijbetrokken waren. Tijdens de ramkraak werd met een auto de pui van de supermarkt geramd. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan.Deachtergebleven auto isna de ramkraakin brand gestoken.

Er werd gezien dat enkele personen in een andere auto stapten en wegreden. De politie was snel ter plaatse en zette met meerdere eenheden de achtervolgingin die dwars door de wijk voerde. Op de Mangaanstraat minderde de auto plotseling vaart en sprongen de verdachten uit de auto en vluchtten de wijk in. De politie achtervolgde hen te voet verder en maande hen onderweg steeds te stoppen. Hier gaven de verdachten geen gehoor aan. Er zijn twee waarschuwingsschoten gelost door de politie om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar ook hier gaven zij geen gehoor aan.

De verdachten raakten in de wijk uit het zicht, maar op aanwijzen van een getuige is n verdachte in de tuin van een woning aangetroffen en aangehouden door de politie. De verdachte is een 27-jarige man uit Twello. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie heeft uitgebreid gezocht in de wijk naar de andere verdachten. Hierbij is ook een politiehelikopter en een burgernetactie ingezet, maar men trof helaas verder niemand meer aan.

De recherche is een opsporingsonderzoek gestart en heeft al met de nodige getuigen gesproken die zichzelf bij de politie gemeld hebben. De politie is heel blij met deze grote betrokkenheid vanuit de wijk! Toch is de politienog steeds dringend op zoek naar tips.

Als er mensen zijn die vrijdagochtend rond 05:00 uur iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben, dan hoort de politie het heel graag. Getuigen kunnen zichmelden bij de politie op 0900-8844. ()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten