112Gelderland

Kerkdriel - Veel bekeuringen op Maas bij Kerkdriel

De waterpolitie heeft afgelopen Pinksterweekeinde intensief gecontroleerd op de Maas en het recreatiegebied De Zandmeren bij Kerkdriel. Doel van de controles was het tegengaan van overlast van speedboten en gevaarlijk vaargedrag. In totaal zijn 35 schepen gecontroleerd, 27 keer is een bekeuring uitgeschreven.

Mensen kregen een bekeuring wegens onder andere het niet kunnen tonen van een vaarbewijs, het niet registreerd hebben van een vaartuig, te snel varen of waterskien zonder uitkijk. Een persoon had veel te veel gedronken. Van deze persoon is ook de boot, een 10 meter lange speedkruiser, in beslag genomen omdat de bijbehorende papieren op het schip ontbraken.

Bruiloftspartij verstoord Verder zoekt de politie nog getuigen van een incident op vrijdagavond op een passagiersschip dat op De Zandmeren voer met daarop een bruiloftspartij. De schipper van een voorbijkomende waterscooter verstoorde het feest door de live op het bovendek spelende muziekband nat te spuiten. Hierdoor kon de band niet verder spelen en werd het een avond zonder muziek. De politie is op zoek naar de schipper van deze gele waterscooter, getuigen kunnen zich melden bij de Dienst Infra, afdeling Water in Tiel via 0900-8844. De band deed aangifte, de schade bedraagt meer dan 6000 euro.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten