112Gelderland

Inbrekers aangehouden, pistool nog weg

Gaanderen - De politie heeft zondag 16 december twee mannen aangehouden die verdacht worden van een inbraak waarbij een pistool is gestolen. De inbraak vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 15 december, in een woning aan de Bloemenweg. Het gestolen pistool is nog niet teruggevonden.

Een buurtbewoner belde zaterdagochtend de politie: hij zag twee mannen en vermoedde dat die bezig waren met een inbraak. De politie kon echter geen braaksporen vinden, maar noteerde wel de personalia van twee mannen die zij in de omgeving aanspraken. Na verder onderzoek ontdekten de agenten een woning aan de Bloemenweg waarvan de achterdeur geforceerd was. Uit gesprek met de bewoner, die ten tijde van de inbraak niet thuis was, bleek dat er een klein kaliber pistool (.22) van het merk Smith & Wesson is gestolen bij de inbraak.

De officier van justitie gaf toestemming om de twee gecontroleerde mannen buiten heterdaad aan te houden. De politie heeft beide mannen -26 en 39 jaar oud uit Doetinchem- zondag 16 december kunnen aanhouden. Het gestolen pistool is echter niet in hun bezit aangetroffen.

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat het vuurwapen in de vlucht is weggegooid en misschien gevonden is. Of dat het wapen zolang aan iemand anders is gegeven. Omdat het om een geregistreerd vuurwapen gaat, is degene in wiens bezit het wordt aangetroffen strafbaar voor verboden wapenbezit en kan die persoon in dit geval ook voor heling vervolgd worden. Mocht de huidige bezitter van het wapen het willen inleveren, dan kan dat bij elk politiebureau.

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten