112Gelderland

Ede/Arnhem - Twee aanhoudingen na woninginbraak

Zaterdag 31 mei heeft de politie een 19-jarige en een 23-jarige man uit Ede aangehouden na een woninginbraak aan de Arthur van Schendellaan in Ede. Naar een derde betrokkene wordt nog onderzoek verricht.

De bewoonster van de woning kwam rond 11.30 uur bij haar woning en overliepdrie inbrekers. Zij gingen er rennend vandoor. Een buurtbewoner zag de drie rennen en is ze gevolgd. Ondertussen belde hij de politie. Hij verloor de drie uit het oog toen zehet Edese bos in vluchtten. De politie is direct in de omgeving een zoektocht begonnen waarbij onder andere burgernet en een politiehelikopter werden ingezet. Na een zoektocht en achtervolging door het bos kon de 23-jarige man worden aangehouden. De andere twee werden niet meer aangetroffen. Later die dag zagen surveillerende agenten op de Harderwijkerweg nabij Arnhemeen man lopen die voldeed aan het signalement van n van de gezochte inbrekers. Toen de man de politieauto zag ging hij het nabijgelegen bos in. Daar volgde opnieuw een zoekactie met achtervolging. Uiteindelijk kon de 19-jarige man op het terrein van een zorginstelling aan de Koningsweg in Arnhemworden aangehouden. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten