112Gelderland

Wijchen - Voorbereidingen voor veilig Emporium 2014

Op zaterdag 31 mei vindt op recreatieterrein De Berendonck de 10e editie plaats van dancefestival Emporium. Onder regie van gemeente Wijchen hebben politie, Openbaar Ministerie, brandweer, GHOR en de Matrixx organisatie de afgelopen maanden volop gewerkt aan de voorbereidingen. Gezamenlijke doelstelling is een gezellig, goed en veilig verloop van het evenement. Net als voorgaande jaren geldt een streng drugsbeleid.

De betrokken partners in veiligheid hebben diverse scenarios doorgenomen en in goed overleg afspraken gemaakt die moeten leiden tot een veilig feest. De insteek is vooral om kleine incidenten klein te houden, daarom is de politie zeer alert op strafbaar gedrag.

Het evenement duurt van 12.00 uur tot 24.00 uur. De openbare orde op het afgezette terrein is in eerste instantie verantwoordelijkheid van de organisatie zelf. Vanzelfsprekend treedt de politie, in samenwerking met aanwezige beveiligingsmensen, bij incidenten op. Politieagenten, zoals beredenen en bikers, zijn zichtbaar aanwezig en herkenbaar aan de limoengele evenementenhesjes. Ook dit jaar biedt de Koninklijke Marechaussee ondersteuning, mede in verband met het grote aantal militairen dat in vrije tijd dit evenement bezoekt. De Spoorwegpolitie verleent assistentie in de vorm van toezicht op het spoor en bij overgangen.

Bekend is dat bij dergelijke festivals vaak drugs worden gebruikt. Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben dan ook een streng drugsbeleid afgesproken. De politie controleert op het voorhanden hebben van drugs en drugshandel. Voor een snelle afhandeling van strafbare feiten heeft de politie een speciale recherchestraat ingericht en zijn medewerkers van OM aanwezig.

Via bewegwijzering, verkeersregelaars en motoragenten worden de verkeersstromen in goede banen geleid. De politie roept bezoekers die met eigen auto komen op om te parkeren op de daarvoor aangegeven plekken. Er wordt opgetreden in geval van wegblokkades die gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid of de doorstroming belemmeren. Laat ook geen waardevolle spullen in de auto achter om auto-inbraak zoveel mogelijk te voorkomen. In het kader van veilig thuiskomen houdt de politie na afloop alcoholcontroles in of rond Wijchen. Voor specifieke vragen over maatregelen van gemeente Wijchen kunt u terecht bij team communicatie (024) 751 71 32.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten