112Gelderland

Arnhem - Onderzoek naar geweld tijdens Vitesse-Ajax afgerond

Met de aanhouding en het verhoor van zeven verdachten heeft de politie een onderzoek afgerond naar openlijk geweld op de tribunes van het Gelredome tijdens de wedstrijd Vitesse-Ajax op 6 april. De verdachten, varirend in leeftijd van 19 tot en met 42 jaar en afkomstig uit Amsterdam, Berghem, Delft, Duiven, Ede, Woerden en Zevenaar zijn inmiddels op vrije voeten en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

De zeven verdachten zouden samen met nog enkele tientallen kans hebben gezien om plaats te nemen in het vak van Vitesse-supporters op de oost-tribune. Kort na aanvang van de wedstrijd braken er ongeregeldheden uit waarbij het tot gewelddadigheden kwam. Stewards traden samen met de politie op om de orde te herstellen, waarbij zon 60 Ajax-supporters uit het stadion werden gezet.

Mede aan de hand van camerabeelden en fotos die op social media verspreid waren kwamen de zeven verdachten, letterlijk, in beeld waarna de identiteit van de verdachten kon worden achterhaald. De laatste verdachte werd afgelopen dinsdag 21 mei aangehouden en verhoord.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten