112Gelderland

Didam - Viertal aangehouden voor woninginbraak

De politie heeft met hulp van omwonenden op woensdag 21 mei vier jongemannen uit Utrecht aangehouden nadat zij geprobeerd hadden in te breken aan de Avesaetweg. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Woensdag omstreeks 13.40 uur werd melding gedaan van een verdachte situatie op de Avesaetweg. Er zou een onbekende auto met daarin een aantal inzittenden bij een woning staan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen de auto bij het betreffende huis wegrijden.

De agenten zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder van de auto een stopteken. Hier werd niet aan voldaan. Toen een politieauto vanaf de andere kant van de straat aan kwam rijden, reed de verdachte auto een weggetje in, dat doodlopend bleek. De inzittenden zetten hun vlucht te voet voort.

Vrij snel daarna konden twee verdachten worden aangehouden. Aangezien er nog meer verdachten moesten zijn werden er speurhonden naar Didam gestuurd. Korte tijd later werd dankzij een melding van een getuige en met hulp van n van de honden ook een derde verdachte aangehouden.

Een vierde verdachte leek te zijn ontkomen, maar dankzij oplettende buurtbewoners werd hij rond 17.00 uur gesignaleerd en kon hij na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om vier jongemannen uit Utrecht in de leeftijd van 17 t/m 19 jaar en zij zijn ingesloten voor verhoor. Bij de bewuste woning aan de Avesaetweg was inderdaad geprobeerd in te breken.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten