112Gelderland

Harderwijk - Ram- en plofkraak bij geldautomaat

In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 mei heeft er een ram- en plofkraak plaatsgevonden aan de Wolleweverstraat in Harderwijk. Minstens drie daders zijn gezien, mogelijk waren er vier of vijf daders bij betrokken. De schade aan de gevel is groot. Het lijkt erop dat er geld buit gemaakt is, maar dit wordt momenteel nog onderzocht.

De eerste melding over de kraak kwam om 04.45 uur binnen bij de politie. Getuigen meldden dat enkele daders op een scooter gevlucht zouden zijn. Diverse politie-eenheden gingen direct ter plaatse. Op de Selhorstweg kwam de politie twee scooters tegen, die geen verlichting voerden en er bij het zien van de politie direct vandoor gingen. Op n scooter zat n persoon, op de andere scooter zaten twee personen. Allen waren donker gekleed en het ging ook om donkere scooters. De scooter met twee personen erop is nog achtervolgd door de politie, maar de bestuurder wist te ontkomen.

Getuigen hebben ook verklaard dat er meer dan drie daders zouden zijn. Mogelijk zijn nog een of twee daders er in een auto vandoor gegaan.

De politie heeft uitgebreid gezocht naar de daders en ook een politiehelikopter is ingezet om te helpen zoeken. De daders zijn echter niet meer aangetroffen.

In de straat is een brandende Jeep Cherokee achtergebleven. Of de auto vlam heeft gevat door het rammen van de pui of in brand is gestoken wordt nog onderzocht. Bij de kraak is de pui waar de pinautomaat inzat door de Jeep geramd en is geprobeerd de pinautomaat op te blazen. In welke volgorde dit is gebeurd is ook nog onderwerp van onderzoek.

De politie heeft diverse getuigen gesproken maar meer getuigenverklaringen of tips zijn zeer welkom. Heeft u iets gezien of gehoord dat met deze ram- en plofkraak te maken kan hebben gehad, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten