112Gelderland

Zeven inbraken op eerste kerstdag

Aalten, Westendorp, Doetinchem, Didam - Op eerste kerstdag zijn er zeven woninginbraken in de Achterhoek gemeld bij de politie. Dat is duidelijk meer dan op een doorsnee dinsdag. Ook inbrekers weten dat de kerstdagen bij uitstek dagen zijn dat mensen op familiebezoek gaan, en langere tijd van huis zijn, en maken misbruik van dit feit.

De politie onderzoekt de inbraken en adviseert nadrukkelijk om tijdens afwezigheid de boel goed af te sluiten en een lampje te laten branden. Ook is het belangrijk om bij verdachte situaties in de buurt, bijvoorbeeld verdachte personen die in tuinen lopen of door ramen kijken, meteen de politie te bellen via 112 en kentekens en signalementen te noteren.

De inbraken vonden op 25 december plaats aan de Holthuizerstraat in Didam, de Houtkampstraat in Westendorp, de Acacialaan in Doetinchem en op vier plekken in Aalten (aan de Piet Heinstraat, de Dalweg, Hoekstraat en Admiraal de Ruyterstraat). Uit sommige woningen mist geld of sieraden. Bij andere woningen is niets weg of is nog onduidelijk of er iets mist.

De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen. De politie vraagt mensen die in de omgeving van de inbraken iets verdachts gezien hebben om te bellen met de politie via 0900-8844. Meer informatie over woninginbraak en preventietips

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten