112Gelderland

Oldenzaal, Hengelo - Man bij babbeltruc van armband beroofd

Woensdagmiddag 7 mei is op de Brederostraat een 65-jarige man uit Oldenzaal tijdens een babbeltruc van zijn armband beroofd.

De man liep rond 12.30 uur met zijn echtgenote over de Brederostraat toen hij door een babbeltruc van zijn armband werd beroofd. De inzittenden 1 man en 2 vrouwen vroegen het echtpaar de weg en bedankten hierbij de man met het omdoen van een goedkoop sieraad. Kort daarna bleek dat hierbij zijn eigen armband was weggenomen. De politie werd gealarmeerd maar de auto met het drietal was toen al weg. De man heeft aangifte gedaan.

Een soortgelijke poging door vermoedelijk dezelfde daders heeft zich die middag rond 14.30 uur ook voorgedaan aan de Castorweg in Hengelo. Hier werd een vrouw die in de tuin aan het werk was aangesproken. Door alert optreden van de vrouw en omdat zij geen sieraden droeg is het bij een poging gebleven.

Wees alert De politie adviseert om altijd alert te zijn op het moment dat u op straat door vreemden wordt aangesproken. Daarnaast adviseert de politie om ook met (groot-)ouders in gesprek te gaan over dit soort praktijken. Dit zodat oudere mensen op hun hoede zijn zodra vreemden op straat een gesprekje aanknopen of de weg vragen. ,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten