112Gelderland

Enschede - Verdachte oplichting aangehouden

De politie heeft 29 april een 41-jarige man uit Albergen aangehouden als verdachte van verduistering c.q. oplichting van mobiele telefoons en tablets. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie doet onderzoek naar verduistering c.q. oplichting met mobiele telefoons en tablets. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de 41-jarige verdachte op naam van zijn bedrijf meerdere telefoonabonnementen heeft afgesloten zonder deze te voldoen. Vermoed wordt dat hij sinds oktober 2013 in totaal 25 telefoon/tablets ingeleverd heeft bij een telefoonwinkel in Enschede voor contant geld. Negen telefoon- en computerbedrijven in Overijssel hebben aangifte gedaan van verduistering c.q. oplichting. Vermoedelijk zijn de bedrijven voor ruim 40.000 euro gedupeerd.

Politie vraagt gedupeerden zich te melden Het vermoeden bestaat dat meer telefoons van het merk Apple en Samsung, dan waar nu aangifte van gedaan is, verkregen zijn door een misdrijf. Daarom roept de politie gedupeerden op alsnog aangifte te doen.

Afpakken Tevens is in het kader van afpakken een onderzoek naar het wederrechtelijke verkregen voordeel gestart. Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten