112Gelderland

Vroomshoop - Drie verdachten aangehouden en voertuigen afgepakt in henneponderzoek

Woensdagochtend 23 april heeft de politie, in samenwerking met de Belastingdienst en onder regie van het OM, drie verdachten aangehouden en negen voertuigen in beslag genomen in een lopend henneponderzoek.

Rond 07.00 uur zijn in een loods aan de Vroomshoopseweg in Den Ham en drie woningen, aan de Wilhelminastraat, Bevert en Constantijnstraat in Vroomshoop zoekingen geweest als onderdeel van een rechercheonderzoek naar georganiseerde grootschalige hennepteelt. Hierbij zijn drie Vroomshoopse mannen (30, 33 en 37 jaar) aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politie arrestantencentrum. Tevens zijn in het kader van afpakken drie motoren, n bedrijfsbus, vier autos en een scooter in beslag genomen.

Misdaad loont niet Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

In verband met het lopende onderzoek kan er niet meer informatie verstrekt worden.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten