112Gelderland

Hengelo - Vijf personen naar Halt voor gebruik valse ID-kaarten

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 april kregen vijf personen in Hengelo een HALT-verwijzing omdat zij probeerden te sjoemelen met ID-kaarten.

De politie werd door beveiligingsmedewerkers van een discotheek gealarmeerd. Meerdere personen probeerden met valse identiteitskaarten toegang te krijgen tot de discotheek. Een 15-jarige jongen en een 16-jarig meisje probeerden met de ID-kaarten van twee andere personen toegang te krijgen tot een discotheek in Hengelo. Zij werden samen met de twee houders van de ID-kaarten meegenomen naar het politiebureau.

Een 15-jarig meisje had de geboortedatum op haar ID-kaart veranderd en probeerde zo binnen te komen. Ook zij werd betrapt en meegenomen naar het politiebureau.

Alle vijf de jongeren hebben een verwijzing voor bureau HALT gekregen. Zij zullen daar een alternatieve straf aangeboden krijgen. De politie waarschuwt dat vaker wordt gecontroleerd op identiteitsbewijzen tijdens uitgaansavonden.

Jongeren mogen hun identiteitskaart niet aan elkaar uitlenen. Een ID-kaart is persoonsgebonden. Leent een jongere wel een identiteitskaart uit Dan is dit identiteitsfraude. Dit is strafbaar. Soms proberen jongeren zich te legitimeren met een nagemaakte of veranderde ID-kaart. Ook dit is identiteitsfraude.

/ /

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten