112Gelderland

Aangehouden inbrekers bij meer meldingen betrokken

Achterhoek - De politie heeft dinsdagmiddag 27 november vier verdachten aangehouden. Het viertal was overlopen bij een inbraak in een woning Aalten. Zij gingen er in een auto vandoor. Er volgde een achtervolging. Bij Groenlo botste de vluchtende automobilist tegen een tegenligger. Er raakte niemand gewond. De auto van het viertal is ook bij eerdere inbraakmeldingen gezien.

De politie kreeg rond 15.45 uur een melding dat er inbrekers waren overlopen bij een woning aan de Pasdijk in Aalten. Ze gingen er daarna met een auto vandoor. Meerdere politie-eenheden gingen naar de auto op zoek. Toen agenten de auto zagen rijden, gaven zij de bestuurder een stopteken. De bestuurder stopte niet en ging er vandoor. Er volgde een achtervolging over de Twenteroute.

Vluchten Bij de kruising van de N18 met de N319 verloor de vluchtende automobilist de controle over zijn auto en botste tegen een tegenligger aan. De vier inzittenden gingen er rennend vandoor. Drie van hen konden direct worden aangehouden. En man vluchtte een boerenland op. Een getuige zag dat en zette ook de achtervolging in. Toen de getuige de man tegen probeerde te houden is hij door de verdachte bedreigd. Een toegesnelde agent kon de verdachte aanhouden. Het viertal is meegenomen naar het politiebureau. De drie mannen, n van 25 en twee van 28 jaar, uit Enschede, Utrecht en Nieuwegein en de 21-jarige vrouw uit Enschede zijn ingesloten.

Eerdere inbraken Aan het begin van de middag had iemand een verdachte auto bij een woning gezien in het dorpje Heelweg. De politie is gebeld maar agenten troffen de auto niet aan. Later kwam er een melding dat er mogelijke inbrekers waren overlopen bij een woning aan de Pluimersdijk in Zelhem. Een getuige zag mensen op het erf lopen. Toen de verdachte mensen hem zagen, gingen ze er in een auto vandoor. De getuige moest wegspringen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Het ging in alle gevallen waarschijnlijk om dezelfde auto.

Onderzoek De politie onderzoekt de inbraakmeldingen en er zijn uitgebreide aangiftes opgenomen. De verdachten worden verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. EINDE BERICHT

Meer nieuws

09 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Diefstal elektrische fiets Enghuusweg Putten
09 okt. | 22:00
Nijkerk - Gezocht - Diefstal display e-bike Wheemplein Nijkerk
09 okt. | 22:00
Markelo - Gezocht - Diefstal kentekenplaten Holterweg Markelo
09 okt. | 22:00
Gezocht - Mishandeling Markt Dedemsvaart
09 okt. | 22:00
Gezocht - Bedreiging met vuurwapen Mr. J.M. de Kempenaersingel Arnhem
09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten