112Gelderland

Groesbeek - Met drank op achter het stuur: bestuurder aangehouden

Agenten hebben op vrijdagavond 28 maart in Groesbeek een 22-jarige man uit Molenhoek aangehouden. De bestuurder zat met teveel alcohol op achter het stuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Omstreeks 23.45 uur trok de man op de Molenweg de aandacht van agenten door zijn rijgedrag. De bestuurder reed over een doorgetrokken streep op de verkeerde weghelft, reed over een verdrijvingvlak, gaf geen richting aan en botste bijna tegen een geleider van een wegversmalling. Toen agenten hem een stopteken gaven, reageerde de bestuurder hier niet op. Ook op meerder signalen van de politie reageerde hij niet. Uiteindelijk zijn de agenten erin geslaagd de man aan de kant van de weg te krijgen. Een blaastest wees uit dat de 22-jarige teveel had gedronken. Hierop is hij aangehouden. Een ademanalyse in het politiebureau liet een promillage van 0,90 (390 ugl) zien. Dit is voor een beginnend bestuurder bijna vijf keer de toegestane norm. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de 22-jarige.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten