112Gelderland

Harderwijk - Vermissing Hendri de Vries: rechercheteam uitgebreid

De politie breidde het bestaande rechercheteam dat onderzoek doet naar de vermissing van Harderwijker Hendri de Vries eind februari uit, en heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen. Het team verricht woensdag 12 maart een zoeking in het buitengebied van Hulshorst. Tips blijven welkom op 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Op dit moment zijn zontwintigrechercheurs ingezet om duidelijkheid te krijgen in deze vermissingzaak. In eerste instantiehielden politie en familie nog rekening met een vrijwillige verdwijning. De ontwikkelingen van de laatste weken, in combinatie met de tijd die inmiddels is verstreken, doen vermoeden dateen misdrijf een serieuze mogelijkheid is. Voorlopig kan de politie inhoudelijk niets over deze ontwikkelingen melden.

Vandaag, woensdag 12 maart,vindt in het buitengebied van Hulshorst een zoeking plaats. Hierbij worden speciale politiehonden ingezet. De politie verricht hier een zoeking omdat de mobiele telefoon van De Vries op deze locatie uit het netwerk is verdwenen. De familie is over de opschaling en de zoekingen in een eerdere fase genformeerd.

De 46-jarige ondernemer Hendri de Vries (roepnaam Henry) wordt sinds 27 november 2013 vermist. Hij vertrok die ochtend in zijn zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6. Het was de bedoeling dat hij naar zijn werk in Houten ging, maar daar is hij niet aangekomen.

Op de bewuste ochtend is er rond 09.50 uur getankt bij een onbemand tankstation op industrieterrein De Vaart (Almere Buiten). Op een beveiligingscamera is de auto wel te zien, maar eenkenteken is niet zichtbaar. Ook kan uit de beelden niet worden opgemaakt of De Vries de bestuurder was. Opvallend was, dat er geen gebruik is gemaakt van de tankpas die De Vries altijd gebruikt.Er is gepind met een bankpas.

De familie en de politie hielden in eerste instantie rekening met allerlei feiten. Een mogelijk verblijf in het buitenland was n ervan.Demedia hadden veel aandacht voor de vermissing. Ondanks deze inspanningen en het natrekken van allerlei tips leverden de naspeuringen geen duidelijkheid op.

Uw informatie over deze vermissing blijft zeer welkom. U kunt bellen naar 0900 8844, ofbel metMeld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten