112Gelderland

Groep oplichters aangehouden

Soest - Op 11 december 2012 door een rechercheteam twee oplichters aangehouden. De mannen worden ervan verdacht voor meer dan twee ton aan contanten te hebben gestolen.

In juli 2012 werd een onderzoek gestart omdat er landelijk steeds meer babbeltrucs met insluipingen plaatsvonden. Na een onderzoek kwamen meerdere zaken naar voren. De werkwijze was dat de verdachten zich voordeden als medewerkers van een gasbedrijf of gemeente. Tegen de bewoners werd gezegd dat er een gaslek was en dat men snel alle kostbare spullen moest pakken. Nadat deze spullen gepakt waren, werden deze op slinkse wijze meegenomen door de verdachten. In bijna alle gevallen waren het bejaarde slachtoffers, in sommige gevallen zeer slecht ter been of dementerend.

De politie hield de verdachten in de gaten en op 11 december werden twee mannen, in de leeftijd van 46 en 51 jaar uit Apeldoorn en Arnhem, op heterdaad worden aanhouden. De mannen hadden middels de beproefde methode uit een woning in Arnhem 10.000 euro en enkele sieraden gestolen. Bij huiszoeking werden een aantal dure horloges en sieraden, dure televisies en twee autos inbeslaggenomen. De verdachten sloegen door heel het land toe, waaronder Amsterdam, Soest, Den Bosch, Tilburg en Nijmegen.

De politie geeft het advies nooit vreemde mensen binnen te laten. Medewerkers van bjivoorbeeld een gasbedrijf moeten zich altijd kunnen legitimeren. Vertrouwt u het niet, laat de persoon niet binnen, vraag om legitimatie en check het bij het bewuste bedrijf. Bij directe onraad kunt u direct 112 bellen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten