112Gelderland

Ochten, Dodewaard - Na achtervolging aangehouden

Toen politieagenten vrijdagavond bij de overnachtingshaven bij Ochten het vermoeden hadden van een drugsdeal en tot controle wilden overgaan, reed n van de aanwezige auto's gelijk van de parkeerplaats weg. De agenten gaven de bestuurder vervolgens een stopteken, maar deze ging er met spinnende wielen vandoor. De achtervolging werd meteen ingezet, die eindigde met een aanhouding in Dodewaard.

De verdachte, van 25 jaar uit Rhenen, reed met hoge snelheid over de kruising met de Molendam en haalde gevaarlijke manouevres uit. Daarbij bracht hij meerdere keren niet alleen zichzelf maar ook de verkeersveiligheid van andere weggebruikers, waaronder fietsers, in gevaar. Via de Bonegraafseweg ging hij richting Dodewaard. Ook binnen de bebouwde kom reed de 25-jarige met zeer hoge snelheden en later ook gedoofde verlichting, met de nodige gevaarzetting alsgevolg.Op de Acaciastraat stond de bestuurderineens met de autodwars op de weg enraakte depolitieauto uiteindelijk zijn zijkant. De airbags van de politieauto klapten uit, maar niemand raakte gewond.

De bestuurder werd aangehouden voor gevaarlijk en agressief rijgedrag en het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid (artikel 5 WVW). Tevens voor het rijden zonder rijbewijs.

In de auto lagen enkele flesjes, waaronder vermoedelijk GHB, en een wikkel amfetamine. De spullen zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Bij de 25-jarige is een bloedblok afgenomen dat naar het NFI wordt gestuurd. De man werd ingesloten op het politiebureau waar hij is verhoord. Van een buurtbewoner is een getuigenverklaring opgenomen. De politie is nog bezig met het onderzoek.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten