112Gelderland

Preventieactie in het centrum van Nijmegen

Nijmegen - De politie heeft donderdagavond in het centrum van Nijmegen een preventieactie gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Met deze actie wil de politie met name woninginbraken, overvallen en straatroven tegengaan.

Van 16.00 uur tot 21.00 uur werden ondernemers bezocht en passanten aangesproken. Ondernemers werden genformeerd over eenvoudige maatregelen om het risico op een overval te verkleinen. Daarnaast kregen zij een lengtesticker uitgereikt; een hulpmiddel om daders van overvallen makkelijker en nauwkeuriger te identificeren. Een groot aantal passanten werd genformeerd over preventietips tegen woninginbraak, straatroof en oplichting aan de deur. Hierbij werden folders uitgereikt.

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden slaan inbrekers en overvallers graag hun slag. In deze donkere maanden houdt de politie dan ook extra toezicht. Daarnaast houdt de politie preventieacties en verkeerscontroles op plaatsen weer veel wordt ingebroken en belangrijke toegangswegen.

Om inbrekers en overvallers te kunnen pakken, is het belangrijk dat u informatie doorgeeft aan de politie. Vertrouwt u een situatie niet of bent u getuige van een woninginbraak, overval of straatroof Bel dan direct de politie op 1-1-2. Let goed op hoe verdachte personen eruit zien en in welke richting ze vertrekken. Noteer ook het merk en kenteken van eventueel gebruikte voertuigen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten