112Gelderland

Groesbeek - Vrachtwagen ramt autos en gemeentehuis

In Groesbeek ontstond donderdagmorgen 27 februari een grote ravage nadat een onbemande vrachtwagencombinatie tegen diverse autos botste en in het VVV-kantoor, gevestigd in het gemeentehuis, tot stilstand kwam. Bij het ongeluk raakten in totaal acht mensen gewond. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Tien autos raakten beschadigd.

De vrachtwagenchauffeur reed over de Pannenstraat en stopte rond 10.40 uur voor een rood verkeerslicht op het kruispunt met de Kloosterstraat. In verband met een mogelijk technisch mankement waardoor het de chauffeur niet lukte om weg te rijden bij de verkeerslichten, stapte hij uit de cabine om te proberen het probleem te verhelpen. Vervolgens is de combinatie gaan rollen richting het gemeentehuis.

De vrachtwagencombinatie botste tegen meerdere autos. In totaal zijn acht personen, allen inzittenden van deze autos, gewond geraakt. Bij n van de gewonden was sprake van ernstig (hoofd)letsel. Deze man is behandeld door een medisch team wat per traumahelikopter ter plaatse gekomen was en is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoer. In totaal zijn drie gewonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Er zijn geen voetgangers gewond geraakt en ook in het gemeentehuis vielen geen gewonden. De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Kessel (L), is meegenomen naar het politiebureau, waar hij is opgevangen en verhoord. Veel medewerkers van het gemeentehuis zijn wel even van hun plek geweest, maar konden even later weer terugkeren. Ontruiming van het gebouw was niet nodig.

De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

 

 

Foto's

Groesbeek - Vrachtwagen rijd VVV binnen

Alle foto's van dit artikel

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten