112Gelderland

Hengelo - Hengelose Es even blauw

De politie heeft 25 en 26 februari in de wijk de Hengelose Es een wijkgerichte actie gehouden waarbij agenten zichtbaar aanwezig waren. Het doel van de actie is inzicht te krijgen wie er s avonds in de wijk op straat is, adequaat reageren op verdachte situaties en bewoners van preventietips voorzien, om zo het aantal inbraken terug te dringen.

Op beide dagen zijn agenten in uniform gekleed, zowel per auto, op de fiets als lopend van 17.00 uur tot 23.00 uur zichtbaar in de wijk aanwezig geweest. Opvallende zaken zijn doorgezet naar de wijkagent en wijkbeheerder. Het betreft zaken zoals zwerfafval, vluchtdeuren van appartementsgebouwen die van buitenaf vrij toegankelijk zijn of niet vanuit de gebouwen geopend kunnen worden omdat er goederen, zoals afval of fietsen voor staan.

Ook zijn diverse personen (geen bewoners) die in de wijk aanwezig waren gecontroleerd. Vier personen zijn aangehouden en ingesloten. Een man stond nog gesignaleerd voor afname DNA, n man voor verhoor in een zaak van politie district Gelderland Zuid, twee personen hadden nog openstaande boetes, n man was in het bezit van harddrugs en n automobilist voor het rijden zonder rijbewijs.

Er is ook gekeken hoe inbraakgevoelig woningen, schuren en geparkeerde auto zijn. Opvallend is dat toch nog veel bewoners hun navigatie in de auto laten zitten. Tevens zijn onafgesloten fietsen, schuur- en poortdeuren aangetroffen. Betrokken bewoners zijn voorzien van tips. ,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten