112Gelderland

Almelo, Hengelo, Vroomshoop - Wisseltruc met stapel vijfjes

De politie waarschuwt winkeliers alert te zijn voor een wisseltruc.

Vorig jaar werd in oktober bij een supermarkt aan de Lindeflier geprobeerd een wisseltruc uit te halen met de caissire. Dit is niet gelukt maar de supermarkt heeft dit wel bij de politie gemeld. Het is destijds bij deze ene poging gebleven.

Op 14 februari zijn er echter weer drie pogingen geweest, dit maal bij diverse zaken in het winkelcentrum aan de Willem de Merodestraat in Hengelo. De gealarmeerde agenten hebben direct de omgeving afgezocht maar de verdachten niet meer aangetroffen. Diezelfde dag lukt het de mannen wel om de truc met de vijfjes toe te passen bij supermarkten aan de Vriezenveenseweg en het Eskerplein in Almelo.

Toedracht Vermoedelijk gaat het om drie nette mannen van middelbare leeftijd met een getinte huidskleur die in wisselende samenstelling proberen de wisseltruc toe te passen. De mannen hebben een flinke stapel met biljetten van 5 euro die zij graag willen omwisselen voor grotere coupures. Als de caissire de kassalade opent om de grotere coupures te pakken wordt zij afgeleid en pakt de verdachte snel een deel van de vijfjes terug.

Het rechercheteam vraagt winkeliers alert te zijn en melding te doen als zij slachtoffer worden. Tevens vraagt het team of getuigen zich willen melden. Dit kan via 0900-8844. , ,

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten