112Gelderland

Ede/Lunteren - Politie inventariseert beveiligingscameras in de gemeente Ede

De politie gaat met ingang van 3 maart in de gemeente Ede in kaart brengen waar beveiligingscameras hangen. Als eerste worden de cameras in Lunteren genventariseerd. Beelden van beveiligingscameras kunnen zeer belangrijk zijn bij de opsporing van daders van allerlei misdrijven.

Bij een gepleegd strafbaar feit maakt de politie veel en dankbaar gebruik van camera beelden. Maar vaak moeten agenten nog een keer ter plaatse gaan en vragen waar deze cameras hangen, hoeveel cameras er zijn, hoe de kwaliteit van de beelden is, wat de bewaartermijn van de beelden is en wie de contactpersoon tot het verkrijgen van deze beelden is.

Om al deze vragen, vooraf, op het politiebureau al te kunnen beantwoorden en daardoor dus efficinter en sneller te kunnen werken en makkelijk "looproutes" van de verdachten te bepalen is het systeem Camera in Beeld bedacht.

Cameras zichtbaar maken

Camera in Beeld is een systeem voor de politie waarin alle publieke cameras in de openbare ruimte van onze steden en dorpen en alle private cameras in/aan winkels en andere bedrijven in de eenheid Oost-Nederland zichtbaar zijn gemaakt.

Het vergaren van camerabeelden en het inzichtelijk hebben waar deze cameras staan blijkt keer op keer van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de vermissingszaak waarin twee broertjes uit Zeist werden meegenomen door hun vader en de politie dringend op zoek was naar camerabeelden op de routes die de vader zou hebben afgelegd.

Succes

Het systeem Camera in Beeld draait al met succes in verschillende plaatsen in de politiedistricten Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Met ingang van 3 maart worden nu ook de cameras die in de gemeente Ede hangen in kaart gebracht. Als eerste worden de cameras in Lunteren genventariseerd. Dit gebeurt in samenwerking met de wijkagenten.

Ook adviseren

Door bedrijven en winkels persoonlijk te bezoeken kan de politie beoordelen of de beveiligingscamera's goed geplaatst zijn en van welke kwaliteit de opgenomen beelden zijn. In de praktijk blijkt heel regelmatig dat de politie mensen moet teleurstellen, omdat de aangeleverde opgenomen beelden matig of slecht van kwaliteit zijn. Heldere camerabeelden kunnen voor iedereen van belang zijn.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten