112Gelderland

Harderwijk - Rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruik

De politie heeft dinsdagavond 18 februari het rijbewijs van een 26-jarige Harderwijker ingevorderd. Hij reed in en auto terwijl hij gedronken had en weigerde de bloedproef op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een surveillerende politiebiker werd 21.50 uur door een passant geattendeerd op een ruzie tussen twee mannen op de Nassaulaan. Hij reed er snel naar toe en wist de beide mannen te scheiden. Bij n van hen rook hij, dat deze alcohol had gedronken en onvast ter been was.

Plotseling stapte deze man in een auto en reed weg. Daarbij vergat hij de verlichting aan te doen. De politiebiker gaf deze informatie door aan de politiemeldkamer en ging ook op zoek naar de man.

Even later trof hij hem bij een appartement op de Nassaulaan aan. Toen de Harderwijker de agent zag, probeerde hij weer met zijn auto weg te rijden. Dit werd hem belet en ondertussen kwam er net eenopgeroepen politieauto aanrijden. Deze zette de auto van de Harderwijker klem, waarna deze kon worden aangehouden.

Op het politiebureau werkte hij niet mee aan de blaastest. Ook weigerde hij de bloedproef,. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten