112Gelderland

Hengelo - Hennepplantage in woning overval

Het onderzoek naar de overval op een woning aan de Louis Bouwmeesterstraat van 18 februari is in volle gang. Een 38-jarige man die slachtoffer is van de overval is eveneens aangehouden, op verdenking van hennepteelt.

Dinsdagmiddag zijn vijf mannen aangehouden op verdenking van een overval op een woning aan de Louis Bouwmeesterstraat (zie onderstaand bericht). De vijf verdachten, allen mannen, ( 23, 24 en 31-jarige Enscheders, 34 en 38-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats) zijn voor verhoor in verzekering gesteld. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol en intentie is geweest.  

Tijdens de zoeking in de woning heeft de politie een vuurwapen aangetroffen en een hennepplantage. De plantage bestond uit ruim 460 planten. De stroom werd illegaal verkregen. Tevens zijn er sporen van eerdere oogsten aangetroffen. De 38-jarige eigenaar is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Om een goed objectief beeld te krijgen wat er zich mogelijk in de dagen ervoor of vlak voor het incident in de woning heeft gespeeld is het rechercheteam opzoek naar getuigen. Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek, neemt u dan contact op met het team via 0900-8844

Bericht 18 februari: Hengelo Overval op woning De politie heeft 18 februari vijf verdachten van een poging overval op een woning in Hengelo aangehouden.

Rond 17.00 uur wordt gemeld dat een aantal gewapende mannen vermoedelijk een overval plegen op een woning aan de Louis Bouwmeesterstraat. Gealarmeerde agenten zetten direct de omgeving af en starten een onderzoek om de vermoedelijke overvallers aan te kunnen houden. Hierbij wordt een waarschuwingsschot gelost. Vijf verdachten kunnen worden aangehouden en zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiearrestanten centrum. Alle betrokkenen zijn ongedeerd gebleven.

Het onderzoek naar de aanleiding en toedracht van de overval is nog in volle gang. Het AT zal de woning veiligstellen voor de forensische opsporing.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten